lauantai 11. kesäkuuta 2016

Ostosvinkki: Kamera-akut edullisesti Ruotsista

Koska harrastan valokuvausta ja käytän kameraa ahkerasti, olen havainnut että sopivia akkuja kannattaa olla useita. Näin etenkin jos käyttää paljon zoomia ja/tai tallentaa pitkiä aikajanavideoita. Akut nimittäin tyhjenevät melko nopeasti jopa uutena, riippumatta siitä minkä merkisen akun ostat. Tiedän tämän vuosien kokemuksella.

Vara-akku kameralle edullisemmin oikeasta paikasta

Itselläni on käytössä mm. superzoom kamera, Nikon P900. Kameran mukana tullut akku on Nikonin oma akku ja tyypimerkintä on EN-EL23. Jos akun ostaa NIKON-merkkisenä, varaudu siihen että sen hinta on jopa muutamia satoja prosentteja kalliimpi kuin vain aavistuksen verran heikompi vastaavanlainen akku verkkokaupasta 24hshop.fi (vain 10,90 €, toukokuussa 2016). Nikonin akun milliampeeritunnit ovat 1850 mAh, kun taas tämän paljon halvemman akun on 1700 mAh.
Kuvissa on kamera-akku EN-EL23. Musta on Nikonin oma akku ja huomattavasti kalliimpi kuin viereinen halpaversio (valkoinen). Kuvat suurenee kun klikkaat niitä.

Edullinen akku (etupuoli)

Edullinen akku (takapuoli)


Kun olen käytössä verrannut noita kahta akkua toisiinsa, en ole huomannut kovinkaan suurta eroa niiden kestävyydessä. Halvemmassa akussa on CE-merkintä. Siten sen valmistaja vakuuttaa tuotteen täyttävän akkua koskevien EU:n direktiivien vaatimukset.
Jos sinulla on liikaa rahaa, tai raha ei ole mikään ongelma, osta silloin Nikonin oma akku. Mutta jos haluat säästää rahaa ja silti pitää mukanasi kaksi tai kolme vara-akkua niin osta ne sieltä mistä ne saa halvemmalla; eli verkkokaupasta 24hshop.fi.
Samalla kun ostat kamera-akut niin kannattaa myös ostaa akkulaturin samasta paikkaa, mikäli sinulla ei ole sitä ennestään, sillä se irtoaa naurettavaan hintaan 7,90 €. Olen itsekin tilannut sen sieltä ja se toimii moitteettomasti. Se kytketään tietokoneen USB-porttiin latauksen ajaksi. Valitettavasti laturia ei voi kytkeä pistoriasiaan, mutta kyllä se virta USB-portistakin kulkee, eikä tarvitse olla muuntajaa välissä.
Vaikka sinulla nyt ei olisi tarvetta akuille, niin kannattaa silti käydä vilkaisemassa tuota verkkokauppaa mikäli silloin tällin on tarvetta ostaa jotain elektroniikkaa. Ruotsi on EU-maa joten tullimaksuja ei tule!
Ei, tällä hetkellä en saa verkkokaupalta yhtään mitään palkkiota siitä että ohjaan sinut heidän verkkokauppaan tällä ostosvinkillä. Tämä artikkeli oli lähinnä hyväntekeväisyyttä jonka kautta halusin sinun tietävän mistä saat kamerasi akut edullisesti. Jos tästä jollain tapaa hyödyn, niin ehkä siten että saan jonkin verran lisää likennettä sivustolleni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä olit tästä vinkistä? Olisi kiva lukea mielipiteesi.